Glæd jer til efterårsferien, hvor vi for andet år i træk præsenterer Skagen Kammermusik-festival. Med solistnavne som Michala Petri, Carsten Dahl, Jonathan Slaatto og Ana Feitosa er der endnu en gang lagt op til kammermusik i verdensklasse.

Festivalen, der løber af stablen fra 15. - 17. oktober, og rummer foruden Masterclass for udvalgte nordjyske talenter indenfor genren, også 3 koncerter. Programmet lægger op til 3 dage med plads til musikalsk skabelse og inspiration for såvel elever, solister og publikum, og vi glæder os til at byde jer alle velkommen!

Du finder alle Masterclass' og koncerter her 

Festivalen er arrangeret af kulturhus Kappelborg i tæt samarbejde med kunstnerisk leder Ana Feitosa.


Baggrund

Skagen - som by og brand - har igennem mange år slidt på sin unikke kunst- og kulturhistorie, uden at have fået udviklet nye kapitler af historisk forankret karakter. Hvis ingen gør noget, så er historien snart slidt op. Således påstod kulturhusleder Lars Ilum i Nordjyske, forår 2019 (læs artiklen her).
- Med denne påstand som udgangspunkt har kulturhus Kappelborg derfor de seneste år arbejdet intensivt med at udvikle nye kunstneriske fællesskaber. Nye kapitler, der på sigt gerne skal bidrage til Skagen kunst- og kulturhistorie - akkurat som kunstnerkolonien i 1870'erne har gjort det.

Skagen Internationale Opera Masterclass og senest Skagen Kammermusik Festival er eksempler på denne indsats, og på hvordan visioner og netværk ofte går hånd i hånd, når store visioner skal virkeliggøres. For Skagens natur, charme og historie har som nævnt gennem tiden inspireret mange kendte og ukendte kunstnere til deres videre kunstneriske virke, og det samme gjorde sig gældende for den brasiliansk-fødte violinist Ana Feitosa. Under et besøg i Skagen i 2018 var det netop inspireret af byens og områdets natur, charme og historie, at ønsket om at være med til at berige byens historie med nye kunstneriske kapitler og fællesskaber, dukkede op.

Ana Feitosas ønske og Kappelborgs vision passede som hånd i handske, og i samarbejde med Kulturskoler i Nordjylland og den danske pianist Martin Qvist Hansen tog den endelige idé form: De største kunstnere fra hele verden indenfor klassisk musik skulle bringes til Skagen! - Skagen Kammermusik Festival var en realitet.


Skagen Kammermusik Festival 2019

Festivalens første år byder på 2 koncerter samt en Open Masterclass med efterfølgende Familiekoncert. Det er forventningen, at festivalen med tiden breder sig til flere dage med flere koncerter, workshops og masterclass'es.

Festivalen har i år deltagelse af 6 af de mest velrenommerede musikere fra hele landet.

Line up:
Andreas Brandelid, cello
Mathias Kjøller, klarinet
Stine Hasbirk Brandt, bratsch
Ana Feitosa, violin (kunstnerisk leder)
Tue Lautrup, violin
Martin Qvist Hansen, flygel (kunstnerisk konsulent)

Program

Fredag d. 18. oktober
En åben Masterclass for unge nordjyske talenter indenfor den klassiske genre åbner festivalen. På masterclass'en får de unge kunstnere gode råd til deres kunstneriske udvikling - både individuelt som i samspil. Masterclass'em afrundes med en intim familiekoncert, hvor alle aldre er velkomne. Masterclass og familiekoncert foregår i Musikskolens lokaler på Kappelborg.

Samme aften kan festivalens professionelle solister opleves i Plesnersalene på Skagens Museum. Programmet er barok/klassisk, og koncerten åbnes af den verdenskendte cellist Andreas Brantelid med  Johann Sebastian Bachs "Suite nr. 1 for solo cello."

Lørdag d. 19. oktober
Festivalen slutter med Matiné på Kappelborg. Programmet præsenterer er perlerække af kammermusikkens romantiske mesterværker af bl.a. Mozart, Debussy og Schumann.

Billetbestilling

Information om koncerter og billetbestilling finder du her, i vores nyhedsbrev samt på facebook - så er du interesseret i en musikalsk oplevelse i særklasse, så følg med her.  


Festivalen arrangeres i samarbejde med Musikskolen i Frederikshavn Kommune og Kulturskoler i Nordjylland, og er støttet af bl.a. Den Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, Solistforeningen af 1921, Knud Højgaards Fond m.fl.

 

 

Martin Qvist Hansen (piano)
Martin Qvist Hansen (piano)